Samsung Galaxy S23 ultra


Samsung Galaxy s23 ultra är den nya mobilen av Samsung, den är den senaste versionen Galaxy mobilerna för Samsung.

FördelarNackdelar
Stor Skärm
Snabb Prestanda
Väldigt bra kamera
S Pen är perfekt med moblien
Batteriet (Screen on time ) 7timmar
Starkt engagemang för uppdateringar
Ganska dyr
Stor och tung design

Om vi ska börja med designen. Det finns inte så stor skillnad mellan Galaxy S22 och Samsung Galaxy s23 ultra. Skillnaden är att den nya S23 Ultra har större kameror och om man tittar lite noggrant så ser man att kanterna till kamerorna nu matchar färgen på mobilen. Ramarna(frames) i S23 är Aluminium och den nya modellen av gorilla glass , Victus 2. Victus 2 är gjord för att klara av om man tappar mobilen. Det är det som gör att mobilen är extra stark. Det som vi är vana vid är att Galaxy brukar ha dessa böjda ramar och skärmar, men i den nya S23 så har Samsung levererat den Rektangulära formen. Dessa flat ramar gör att man lätt kan hålla mobilen, så den känns som att den sitter rätt i handen.
Färgerna för mobilen har också utvecklat och blivit mycket bättre.

Samsung galaxy s23 ultra

Skärmen i Samsung galaxy s23 ultra:

Skärmen i s23 är flagships HDR10+ och är 6.8 Inch. Displayen i skärmen är 1750 Nits och det som gör att man inte kommer att ha något problem med ljuset, även när man använder mobilen i solljus. Skärmen fungerar med dynamisk refresh rate 120Hz . Touch skärmen för att låsa upp är ultra sound som ligger nere i skärmen, den är väldigt snabb. Medan vi pratar om skärmen, så kan vi också ta upp att färgerna i skärmen är helt perfekta, precis som vi är vana vid i Samsung. Så enligt det som vi har ovan så blir det lätt att säga att skärmen är en av de bästa som jag har sett hittills. Upplösning (resolution) som standard är full HD+, fast man kan enkelt byta till qHD (quad HD). Själv anser jag att skärmen i S23 Ultra, är en av de starkaste sidan i mobilen.

Ljudet i S23 ultra:

Själv upplever jag att ljudet har förändrat jättemycket från förra året, ljudet har blivit mer ”Antropomorf”. Så ljudet tillsammans med den skärmen är helt perfekta.

Specifikationer:

Såklart vi pratar om Ultra, det gör vi eftersom det har de bästa specifikationer som Samsung kan erbjuda :

  1. SD 8 Gen 2.
  2. 12GB Ram LPDDR5X.
  3. 256GB ufs 4.0 . (internminne) .

Och detta är de bästa som finns nu för tiden. Alla har vi någon gång märkt att mobilen kan bli varm. Lösningen finns i S23 ultra, där har Samsung gjort en större Vapor chamber ”cooling”.
Överlag tycker jag att mobilen är väldigt snabb och är väldigt smidig .Jag har inte upplevt ett enda glitch(tekniskt fel) under min användning av mobilen. Att öppna och stänga de olika apparna i mobilen har också utvecklat väldigt mycket. Där har de ändrat till och med i animationer och jag upplevt är att mobilen är väldigt snabb, vet inte om det är på grund av processorn som är gjort i samarbete mellan Qualcomm och Samsung (8 Gen 2 for galaxy) och kommer med en clock speed, som är högre än de andra mobilerna som finns på marknaden. S pen är en av de bästa funktioner som finns i s23 ultra, det finns inte en annan mobil som erbjuder den funktionen.Där kan du använda S pen för att utföra vissa ärende, t.ex. signera ett pdf dokument. Jag är väldigt nöjd med S pen.

Batteriet:

Man kan lätt glömma att tänka på att ladda mobilen pga av att det behövs göras så sällan. Batteriet är 5000MAH 45W, det är samma som förra modellen, men det är stor skillnad i arbete. Batteriet kan ger dig 7 timmar Screen on time , som är väldigt mycket. Charging Speed från 0 till 100 kan ta 58min och från 0 till 65 kan ta upp till 30min, som är väldigt snabbt.

Kameror:

Nu kommer vi till den viktigaste delen, Kameror i S23 ultra som är en grej som vi kan prata om i dagar. S23 Ultra kommer med ”Main kamera” som är 200MP F1.7,en som är 10mp Periscope 10x, 10mp zoom 3X och 12mp ultrawide.
Kameran ger lite extra färger i bilderna. Eftersom kameran är 200mp, så kommer man inte kunna använda hela 200mp. Men kameran gör panning så att du får en rimlig bildstorlek och det gör också att bilden blir skarpare. Man kan zooma in hur mycket som helst och det kommer inte att påverka bildens klarhet.

HDR är perfekt i S23 ultra, så du kan ta ett bild i dag ljus och ändå kommer du inte att få någon clipping.Trots allt jag skrev innan kan jag uppleva att kameran inte är så snabb. Du kan behöva vänta lite innan bilden ”tas”. Att ta bilder i mörkret har också utvecklats. Där s23 ultra har större sensorer, ger dig väldigt fina bilder i mörkret. Zoom i kameran är uppdelat i själva kamera appen till 10x, 30x och upp till 100x.
Men när du ta kort med 10x och upp till 50x, så kommer du att få en high quality bild. Men med mer än 50x, så kan jag tycka det blir lite mer för ”skoj skull”.

Slutligen så vill jag säga att S23 ultra är väldigt kraftfull mobil. Jag rekommenderar den utan tvekan. Här kan du kolla upp och jämföra priset på mobilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nya Inlägg

Kategorier

Arkiv

Taggar

Det finns inget innehåll att visa här än.